Haku

Asiakkaana kirjastossa

Kirjastokortti ja pin-koodi

Lainaamiseen tarvitset aina kirjastokortin. Henkilökohtaisen kirjastokortin ja pin-koodin saat kaikista kirjastoista esittämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen ja sitoutumalla kirjaston käyttösääntöihin. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Halutessasi voit tulostaa sitoutumislomakkeen (pdf), ja täyttää sen valmiiksi. Näin nopeutat asiointiasi kirjastossa. Alle 15-vuotias saa kirjastokortin huoltajan kirjallisella suostumuksella (pdf).

Kuopion kaupunginkirjaston kirjastokortin voi tilata myös sähköisesti joko itselleen tai alle 15-vuotiaalle huollettavalleen.
Tilaaminen edellyttää vahvaa tunnistautumista esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla.
Kortin voi noutaa mistä tahansa Kuopion kaupunginkirjaston toimipisteestä aikaisintaan kolmen arkipäivän kuluttua. Ota mukaan henkilötodistus. Kortin tilauslomakkeeseen

Kirjastokortin haltija on vastuussa kortillaan lainatusta aineistosta. Alle 15-vuotiaan kirjastokortilla lainatusta aineistosta vastaa huoltaja.

Jos korttisi katoaa, ilmoita siitä välittömästi kirjastoosi. Kirjaston käyttösääntöjen (pdf) mukaan kortin haltija vastaa kaikesta kortilla lainatusta aineistosta siihen asti, kunnes katoamisilmoitus on tehty.

Pidä yhteystietosi ajan tasalla

Jos osoitteesi, puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi muuttuu, voit päivittää tietosi kirjautumalla verkkokirjaston Oma tili –sivulle tai soittamalla asiakaspalvelunumeroon 017 182 318.

 • Osoitteenmuutokset eivät päivity kirjastolle automaattisesti. Kirjaudu siis ensin tilillesi ja tee tarvittavat muutokset, jolloin ne siirtyvät suoraan tietokantaamme.
 • Nimenmuutoksen voit tehdä vain paikan päällä kirjaston asiakaspalvelussa. Ota mukaasi valokuvallinen henkilöllisyystodistus.

Pin-koodi

Pin-koodi on nelinumeroinen luku, jonka saat kaikista kirjastoista. Ota mukaan kirjastokorttisi ja kuvallinen henkilöllisyystodistus. Tarvitset pin-koodia, kun kirjaudut verkkokirjastoon ja kun kirjaudut sisään omatoimikirjastoon esim. Jynkän lähikirjastoon.

Lapsen kortin liittäminen huoltajan tiliin Finnassa

Tarvitset oman kirjastokorttisi numeron ja pin-koodin sekä lapsen kirjastokortin numeron ja pin-koodin

 • kirjaudu Finnaan kirjastokorttisi numerolla ja pin-koodilla
 • mene Oma tili-kohdassa Kirjastokortit-välilehdelle
 • klikkaa Liitä kirjastokortti / rinnakkaiskortti –painiketta
 • lisää kirjastokortin nimi (vapaaehtoinen), lapsen kirjastokortin numero ja lapsen pin-koodi -> klikkaa tallenna-painiketta
 • kun kirjaudut seuraavan kerran, voit valita Oma tili –kohdassa haluamasi kirjastokortin
 • vaikka lapsen kortti olisi liitetty vanhemman tiliin, voi lapsen kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla kirjautua suoraan lapsen tilille

Yhteisökortti

Yhteisökortin voivat saada laitokset tai yhteisöt esim. päiväkodit ja koulut. Yhteisökortilla tulee olla nimetty vastuuhenkilö ja edustamansa organisaation yhteystiedot.
Yhteisökortilla lainattu kirjastoaineisto on tarkoitettu kyseisen yhteisön käyttöön yhteisön tiloissa. Yhteisökortilla ei saa lainata kirjastoaineistoa henkilökohtaiseen käyttöön.
Yhteisölainaajakortin vastuuhenkilön tulee täyttää ja allekirjoittaa Yhteisölainaajan sitoutumislomake (pdf)

Kuopion kaupunginkirjaston käyttösäännöt

Vastaanottaessasi kirjastokortin sitoudut noudattamaan Kuopion kaupunginkirjaston käyttösääntöjä (pdf).

Verkkokirjastossa asiointi

Lainojen uusiminen, varausten tekeminen ja omien tietojen hallinnointi edellyttää verkkokirjastoon kirjautumista. Kirjautuminen tapahtuu kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla.

Oma tili

Lainojen uusiminen, varaukset ja muut kirjautumista vaativat palvelut löytyvät Oma tili -osiosta omilta välilehdiltään. Oma tili -osioon pääset klikkaamalla kirjautumisen jälkeen yläpalkissa näkyvää nimeäsi ja Oma tili -painiketta.

Verkkokirjaston käyttäjätiliin on mahdollista liittää useampia kirjastokortteja, esim. huollettavien lapsien kirjastokortit. Tällöin yhdellä kirjautumisella pääsee hallinnoimaan ja esim. uusimaan näiden kaikkien korttien lainoja samalla kertaa. Liitettävistä kirjastokorteista on tiedettävä kirjastokortin numero ja pin-koodi. Halutessasi voit nimetä jokaisen kirjastokortin.

Pin-koodin saa asioimalla jossakin Kuopion kaupunginkirjaston toimipisteistä. Yhteystiedot löydät Kirjastot-välilehdeltä

Uloskirjautuminen

Kirjaudu ulos klikkaamalla yläpalkissa näkyvää nimeäsi ja Kirjaudu ulos -painiketta.

Mobiilikirjasto Minnan ohjeet

Sovellus on Enisoftin Oy:n palvelu, joka perustuu pääkaupunkiseudun Taskukirjastoon. Mobiilikirjasto hakee tiedot Aurorasta ja on täysin erillinen verkkokirjasto Finnasta.
Mobiilikirjasto Minna on Finnan rinnalla toimiva helppokäyttöinen kevytversio, jonka avulla voi mm. hakea aineistoa, uusia lainoja ja varata aineistoa. Sovellukseen tarvitsee kirjautua vain kerran kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla, jatkossa pääsee suoraan omiin lainoihin ja varauksiin, mikäli ei erikseen kirjaudu ulos.
Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi Play Kaupasta (Android) sekä App Storesta (iPhone/iPad).

Pikaohjeet:

Haku - Voit tehdä hakuja kirjaston aineistotietokantaan. Kameran avulla voit myös skannata kirjojen EAN-koodeja (tiedonhaussa ei voi hyödyntää niteiden viivakoodeja). Aineistosta voi tehdä varauksia, lisätä niitä suosikkeihin tai jakaa niitä muille somessa tai sähköpostiviestillä. Huom! Finnassa ja Minnassa on eri suosikkilistat.

Lainat - Voit tarkistaa lainasi ja uusia ne joko kaikki kerralla tai yksitellen. Voit myös lisätä lainoja suosikeiksi.

Varaukset - Voit poistaa varauksia ja lisätä varauksessa olevaa aineistoa suosikkeihin. Näet myös, mikäli aineisto on noudettavissa kirjastosta.

Suosikit - Suosikkeihin voit lisätä teoksia, jotka haluat esimerkiksi lainata myöhemmin uudestaan tai jotka haluat joskus tulevaisuudessa lukea.

Kaverilaina - Kaverilainan avulla voit siirtää kaverillasi olevan lainan itsellesi. Lue kaverilla lainassa olevan kirjan nidetunnuksen viivakoodi (kirjaston tarra) kännykän kameralla tai naputtele se kenttään ja odota, että kaveri hyväksyy lainan. Tällöin kirja siirtyy sinun lainoihisi ja poistuu kaverisi tiedoista.

Kirjastokortti - Viivakoodilla toimiva mobiilikirjastokortti.

Yhteystiedot - Kirjaston yhteystiedot ja aukioloajat. Kuvakkeista pääset suoraan kirjaston tietoihin, karttaan, lähettämään sähköpostia tai soittamaan kirjastolle.

Tietoa Mobiilikirjasto Minnan yksityisyyden suojasta

.

Lainat ja uusiminen

Kirjastoaineiston laina-ajat ovat aineistolajista riippuen 7, 14 tai 28 vrk.

Nopeille lukijoille on tarjolla kysytyimpiä uutuuskirjoja myös pikalainoina. Pikalainojen laina-aika on 7 vrk, eikä niitä voi varata tai uusia. Pikalainat on palautettava siihen kirjastoon josta ne on lainattu.

Lainojesi eräpäivät näet lainauskuitista tai verkkokirjaston Lainat-välilehdeltä. Palauta tai uusi lainasi viimeistään eräpäivänä, kirjaston aukioloaikana. Voit palauttaa lainasi mihin tahansa Kuopion kaupunginkirjaston toimipisteeseen. Myöhässä palautetuista tai uusituista lainoista peritään myöhästymismaksu

Joissakin kirjastoissa on käytössä palautusluukku. Lainojen palautus luukkuun tapahtuu lainaajan omalla vastuulla. Luukun kautta tehdyt palautukset käsitellään vasta seuraavana aukiolopäivänä.

Voit uusia lainasi enintään kuusi kertaa verkkokirjastossa, kirjaston toimipisteissä tai puhelimitse, 017 182 318. Yhteystiedot löydät Kirjastot-välilehdeltä.

Lainaa ei voi uusia, jos

 • siitä on varauksia
 • laina on uusittu jo kuusi kertaa
 • asiakas on lainauskiellossa
 • kyseessä on pikalaina

Myöhästymisilmoitukset

 • Myöhästymisilmoitukset lähetetään joko sähköpostitse tai kirjeenä. Ns. toinen ilmoitus lähtee kuitenkin aina kirjeenä.
 • Valitut omat asetuksesi näet verkkokirjaston Omat tiedot -välilehdeltä.
 • Jos haluat muuttaa asetuksia, ota yhteyttä kirjaston henkilökuntaan.

Eräpäivämuistutus

 • Lainoista on mahdollista saada sähköpostitse eräpäivämuistutus 3 vrk ennen eräpäivää.
 • Eräpäivämuistutus on vapaavalintainen lisäpalvelu.
 • Eräpäivät määräytyvät aina lainakuitin mukaan.
 • Kirjasto ei ole vastuussa asiakkaille lähettämiensä eräpäivämuistutusten perillemenosta.
 • Asiakas on itse vastuussa mahdollisista myöhästymismaksuista

Palautusluukut

Palautusluukkuja on seuraavissa toimipisteissä:

 • Pääkirjasto
 • Juankosken lähikirjasto
 • Riistaveden lähikirjasto
 • Tuusniemen lähikirjasto
 • Vehmersalmen lähikirjasto

Lainojen palautus luukkuun tapahtuu asiakkaan vastuulla. Käytä luukkua vain poikkeustapauksissa, sillä palautuksista ei saa kuittia. Jos aineisto katoaa, olet siitä edelleen vastuussa. Lainat palautuvat seuraavana kirjaston aukiolopäivänä. Myöhässä olevien palautusten maksut siirtyvät velkasaldoon. Palauta luukusta vain kirjoja, älä esim. cd- tai dvd-levyjä. Älä yritä palauttaa luukusta suurikokoisia kirjoja, jotka eivät siitä mahdu. Kirjasto korvauttaa aineiston, joka on turmeltunut palautusluukun ohjeiden vastaisen käytön takia.

Varaukset

Jos haluamasi teos on lainassa, voit tehdä siitä varauksen kirjastossa, puhelimitse (017 182 318), verkkokirjastossa tai mobiilikirjasto Minnassa. Myös hyllyssä olevaa aineistoa voi varata.

Varauksen tekeminen verkkokirjastossa

 • Kirjaudu sisään verkkokirjastoon kirjastokorttisi numerolla ja pin-koodilla.
 • Hae haluamasi teos tiedonhaun kautta.
 • Klikkaa Varaa teos -painiketta.
 • Voit määritellä Omat tiedot -välilehdellä myös ensisijaisen noutopaikan, jolloin palvelu valitsee tämän toimipisteen oletuksena. Ensisijaisen noutopaikan voi kuitenkin aina ohittaa ja valita noutopaikan itse.

Varaus on maksuton, mutta noutamatta jääneestä varauksesta peritään 2 euron maksu. Varauksen voi peruuttaa verkkokirjastossa, jos sitä ei ole vielä käsitelty.

Noutoilmoitus saapuneesta varauksesta

 • Varatun aineiston saapumisesta saat saapumisilmoituksen sähköpostitse, tekstiviestinä tai kirjeenä. Ilmoitustavan näet verkkokirjaston Omat tiedot-välilehdeltä. Varaus on noudettavissa 7 vuorokauden ajan saapumisilmoituksen lähettämisestä.
 • Varaukset ovat voimassa 2 vuotta.

Varauksen jäädyttäminen

Halutessasi voit jäädyttää aiemmin tekemäsi varauksen tietyksi ajaksi (muista aina laittaa jäädytyksen päättymispäivä). Kun varauksesi on jäädytetty, se ei kiinnity palautuvaan kirjaan tai muuhun aineistoon. Kun jäädytys loppuu, varaus siirtyy takaisin jonoon varauspäivämäärän mukaiseen kohtaan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos olet varausta jäädyttäessäsi ollut esim. sijalla 6, ja jäädyttämisen aikana kaikki sinun edelläsi varausjonossa olleet ovat kirjansa jo saaneet, niin siirryt jonossa ensimmäiseksi.

Kirjaudu verkkokirjastoon kirjastokortillasi ja pin-koodilla. Mene asiakastiedoissa kohtaan varaukset. Jokaisen varauksen kohdalla on muokkaa-linkki. Linkistä avautuu ikkuna, jossa voit jäädyttää varauksesi valitsemalla jäädytyksen tila -pudotusvalikosta jäädytä. Halutessasi voi vielä lisätä päivämäärän, johon asti jäädytys on voimassa. Tallenna lopuksi muutokset.

Maksut

Kirjastossa on käytössä verkkomaksaminen (ohjeet alla). Käteisellä maksut voi hoitaa Kuopion kaupunginkirjaston muissa toimipisteissä paitsi Karttulassa, Riistavedellä, Kaavilla ja Jynkässä. Tiedot 1.1.2021 alkaen voimassa olevista maksuista tästä.

Verkkomaksaminen

 • Kirjaudu sisään verkkokirjastoon kirjastokorttisi numerolla ja pin-koodilla.
 • Mene kohtaan Maksut.
 • Klikkaa Siirry maksamaan-painiketta.
 • Hyväksy maksunvälittäjälle lähetettävät tiedot.
 • Näkyviin tulee tiedot maksettavista maksuista ja maksajasta. Jos tiedoissasi on sähköpostiosoite, maksuista tulee vahvistus sinne.
 • Klikkaa Siirry maksamaan.
 • Valitse oma pankkisi ja kirjaudu tunnuksillasi..

Kaikki maksut on maksettava kerralla.

Maksut eivät sisällä mahdollisia maksuja aineistosta, jota ei ole palautettu. Uusi lainat tarvittaessa.

Verkkomaksamisen minimisumma on 0,65 €.

Kun maksu on suoritettu, mahdollinen lainauskielto poistuu automaattisesti.

Jos verkkomaksu jää jostain syystä tilaan "Odotamme vastausta käynnissä olevaan maksutapahtumaan", kannattaa odottaa pari tuntia ja kokeilla maksamista uudelleen.

Tarkemmat ohjeet verkkomaksamiseen tästä liitteestä (pdf).

Uutuusvahti

Voit seurata kirjastoon tulevia uutuuksia Uutuusvahti-toiminnolla. Tee haluamasi haku ja tallenna se sivun alareunasta "Tallenna haku" -toiminnolla. Mene sen jälkeen oman tilisi tietoihin Tallennetut haut –välilehdelle, valitse haku, jonka haluat tallentaa uutuusvahdiksi ja määritä pudotusvalikosta, haluatko tiedon hakuun liittyvistä uutuuksista päivittäin vai viikoittain. Tiedot lähetetään sähköpostitse siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka olet määritellyt uutuusvahdin sähköpostiosoitteeksi Omat tiedot -välilehdellä.

Omat listat

Verkkokirjastossa voi luoda itselleen yhden tai useamman suosikkilistan. Teos lisätään suosikkilistalle klikkaamalla "nasta"-kuvaketta, valitsemalla haluttu lista ja tallentamalla. Oman tilin Suosikit-välilehdellä listasta voi tehdä julkisen, jolloin lista saa oman osoitteen ja sen voi jakaa esim. sosiaalisessa mediassa.

Kaukolainat

Kaukopalvelu on kirjastojen välistä toimintaa, jonka avulla asiakas hyödyntää koko kirjastoverkkoa. Jos haluamaasi aineistoa ei ole hankittu Kuopion kaupunginkirjaston kokoelmiin, voit tilata sen kaukolainaksi toisesta kirjastosta joko Suomesta tai ulkomailta. Kuopion kaupunginkirjaston kokoelmissa olevia, mutta lainassa olevia teoksia ei tilata kaukolainana - tee tällöin normaali varaus teoksesta.

Kaukopalvelutilauksen voi tehdä Kaukopalvelutilaus-lomakkeella, sähköpostitse kaukopalvelu(at)kuopio.fi, puhelimitse 044 718 2333, tai missä tahansa Kuopion kirjaston toimipisteessä. Sinulla tulee olla Kuopion kaupunginkirjaston kirjastokortti. Myös kaukolainan uusiminen tapahtuu Kuopion kaupunginkirjaston kautta sähköpostitse kaukopalvelu(at)kuopio.fi tai puhelimitse 044 718 2333.

Kaukopalvelutilauksia otetaan vastaan kaikissa Kuopion kirjastoissa.

Kaukolainat ovat maksullisia.

Maksut kaukolainoista peritään lainojen saavuttua. Huomaathan, että kaukopalvelutilaus on sitova ja maksu peritään, vaikka et enää tarvitsisikaan teosta!

Kaukolainojen hinnat:

- alueellisen kehittämistehtävän kirjastoista, Varastokirjastosta ja Eduskunnan kirjastosta 3 €/kpl
- muista yleisistä kirjastoista, tieteellisistä kirjastoista ja Pohjoismaista 3 €/kpl + lähettävän kirjaston perimät kulut
- jäljenteet vähintään 3 €

Toimitusajat vaihtelevat.

Kun kaukolainaksi tilattu teos saapuu kirjastoon, ilmoitamme kaukolainan saapumisesta sähköpostilla, tekstiviestinä tai kirjeitse. Yleensä kannattaa varautua 1-2 viikon odotukseen.

Kaukolainoissa noudatetaan lähettävien kirjastojen ehtoja ja laina-aikoja.

Kaikkea materiaalia ei välttämättä anneta kaukolainaksi ja joskus lainat saa vain lukusalikäyttöön. Kaukolainaksi tilatun aineiston laina-ajan ja käyttöehdot määrää aina lähettäjäkirjasto.

Kaukolainat palautetaan aina tilaajakirjaston kautta.

Lainan mukana säilytettävään saateliuskaan on merkitty eräpäivä, jolloin laina tulee palauttaa takaisin kirjastoon. Voit palauttaa kaukolainan mihin tahansa Kuopion kaupunginkirjaston toimipisteeseen.

Kaukopalvelu kirjastoille

Lähetämme kirjastoille kaukolainaksi aineistoa, jota ei ole niiden omissa kokoelmissa. Kaukolainatilauksen voi tehdä Kaukopalvelutilaus-lomakkeella tai sähköpostitse kaukopalvelu(at)kuopio.fi. Kirjastoille lähetettävät kaukolainat ovat maksuttomia.

Kaukopalvelun yhteystiedot:

- kaukolainatilaukset Kaukopalvelutilaus-lomakkeella
- kaukolainojen uusiminen, tiedustelut: kaukopalvelu (at) kuopio.fi, puh. 044 7182 333


Kirjastonkäytön opetus

Kirjastonkäytön ja tiedonhaun opetus lapsille ja nuorille: ajanvaraukset pääkirjaston lasten- ja nuortenosastolta puh. 044 718 2321 tai lähikirjastoista.
Kirjastonkäytön ja tiedonhaun opetus opiskelija- ja aikuisryhmille: ajanvaraukset pääkirjaston asiakaspalvelunumerosta 017 182 318 tai lähikirjastoista.

Kaupunkiverstas

Pääkirjaston aikuistenosastolla on asiakkaiden käytössä kaupunkiverstas, jossa on maksutta käytettävissä 3d-tulostin ja ompelukone.

3D-tulostin
3D-tulostin on mallia Prenta Duo XL SE. Tulostusmateriaalina on uusiutuvista raaka-aineista valmistettu PLA, jonka raaka-aineena on käytetty maissitärkkelystä tai sokeriruokoa.

Tulostusvuoron voi varata numerosta 017 182318. Tulostin on käytössä arkisin ma-to klo 10-14 tai 14-18 ja pe klo 10-15.
Varaamiseen tarvitset kirjastokortin. Tulostimen ikäraja on K13. Sitä nuoremmat voivat käyttää tulostinta vanhempien seurassa.

Huom! Kirjastolla ei pysty mallintamaan tulostuskappaleita, ainoastaan tulostamaan.


Ompelukone
Pääkirjastolla on käytettävissä Elna Experience 520S -ompelukone.
Ompeluvuoron voi varata joko käymällä kirjastossa tai soittamalla p. 017-182318.
Ompelukoneen käyttöaika on enintään 2 tuntia asiakasta kohden. Varaajat tuovat mukanaan omat ompelutarvikkeet (ompelulangat, sakset, mittanauhat yms.).

Vuokrattavat tilat

HUOM! Pandemiatilanteessa on huomioitava kulloinkin voimassa olevat viranomaisohjeet. Tilaisuuden järjestäjä vastaa itse siitä, että viranomaismääräykset toteutuvat tiloissa.

Pääkirjastolla on mahdollisuus varata kokoussali, näyttelytila ja pieni kokoushuone. Tilavaraukset tehdään alla olevan lomakkeen kautta.
Pääkirjaston tilavaraushakemus
Tilat ovat käytettävissä vain kirjaston aukioloaikoina. Pääkirjasto on avoinna ma-to 8-19, pe 8-16 ja la-su 10-16. Aattoina kirjasto suljetaan klo 16.

Tarkistithan ennen lomakkeen täyttöä varauskalenterista (Webtimmi), että haluamasi aika on vapaana.
Huom. Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta päättää vuosittain käyttömaksujen linjaukset seuraavalle vuodelle. Linjaus vaikuttaa kirjaston tilojen vuokriin. Verkkosivulla olevat vuokrat ovat kuluvan vuoden vuokria.
Yleiset ohjeet kirjaston maksullisten tilojen varaajalle ja vuokraajalle.

Kokoussali sijaitsee pääkirjaston 1. kerroksessa.
Kokoussalin varustukseen kuuluvat mm. tietokone, dataprojektori, äänentoistolaitteet, fläppitaulu ja induktiosilmukka. Muistitikku ja kannettava tietokone ovat yhteensopivat kokoussalin av-laitteisiin. Kokoussalissa on käytössä avoin langaton verkko. Kokoussalin vuokra on 50 €/tunti (sis. alv 24 %).
Kokoussali on mitoitettu 118 henkilölle.
Pieni ryhmätyötila sijaitsee pääkirjaston 2. kerroksessa.
Ryhmätyötilassa on kokouspöytä, 10 tuolia, naulakko ja tarjoiluvaunu. Tila ei ole äänieristetty. Käytössä avoin langaton verkko (WLAN). Ryhmätyötilan vuokra on 12 €/tunti (sis. alv 24 %) /
Pääkirjaston tilavaraushakemus

Näyttelytila sijaitsee pääkirjaston ala-aulassa. Teoksia saa esille seinäripustuksella, sermeillä ja lasivitriineissä. Näyttelytilan vuokra on 300 €/kalenteriviikko (sis. alv 24%) riippumatta kirjaston aukioloajoista, tai 63 €/vrk (sis. alv 24%) riippumatta kirjaston aukioloajoista.)
Näyttelytoiminnan säännöt. Lisäksi näyttelytoimintaa koskevat myös yllä olevat yleiset ohjeet kirjaston maksullisten tilojen varaajalle ja vuokraajalle.

Pääkirjaston näyttelytilahakemus

Varattavat tilat

Musiikinkuunteluhuone
Pääkirjaston musiikkihuoneen voi varata pääkirjaston 2. kerroksen asiakaspalvelusta tai puhelimitse 017 182 318.
Huonetta voi käyttää omatoimiseen akustiseen soitto- ja lauluharjoitteluun sekä musiikin kuuntelemiseen.
Musiikkihuoneessa ei ole äänieristystä. Tila ei sovellu kovaääniseen harjoitteluun.
Huoneen voi varata kirjastokortilla enintään kahdeksi tunniksi kerrallaan.

Tutkijanhuone
Pääkirjaston tutkijanhuoneen voi varata pääkirjaston 2. kerroksen asiakaspalvelusta tai puhelimitse 017 182 318.
Huoneessa on mikrofilmin ja mikrokortin lukulaitteet sekä sukututkimuskirjoja kirjastossa käytettäväksi.
Jos huonetta ei ole varattu, se on asiakkaiden vapaasti käytettävissä.

Lahjoituskirjat

Kirjasto voi ottaa vastaan pieniä määriä uudehkoja ja hyväkuntoisia kauno- ja tietokirjoja, joilla arvioidaan olevan kysyntää ja joita ei kokoelmissamme ennestään ole tarpeeksi. Lahjoitukset ovat kirjaston omaisuutta lahjoituksen jälkeen, ja kirjasto päättää lahjoituskirjojen käytöstä tai poistosta. Lahjoituksena ei oteta vastaan aineistoa, jolla täytyy olla neuvoteltuina tekijänoikeudet kirjastokäyttöä ja lainaustoimintaa varten (DVD, Blu-ray, CD ROM, konsolipelit, e-aineisto).

Pääkirjastossa ja useissa lähikirjastoissa on asiakkaille tarkoitettu vaihtokärry, johon voi tuoda pieniä määriä kiertoon meneviä kirjoja ja lehtiä. Vaihtopisteisiin ei saa tuoda likaista tai huonokuntoista aineistoa eikä kirjaston poistokirjoja.

Omakustanteet
Yksityishenkilöiden omakustanteita otetaan kirjaston kokoelmiin vain lahjoituksina. Omakustanteita hankitaan kirjaston virallisten hankintaväylien kautta sekä harkinnan mukaan järjestöiltä ja yhdistyksiltä, kuten sukuseuroilta.

Kahvila Kantti

Museokatu 1, 70100 Kuopio
Kahvila Kantti
Kahvila Kantti Facebookissa
kantti@ravintolamestarit.net
Aukioloajat:
ma 10-15
ti ja to-su 10-17
ke 10-19