Kaikille yli 12-vuotiaille suositellaan kasvomaskin käyttöä kirjaston tiloissa. Pyydämme myös huolehtimaan yli 2 metrin turvaväleistä.

Haku

Tervetuloa omatoimikirjastoon

Koronapandemian aikana:
- henkilökunta puhdistaa asiakaskoneiden näppäimistöt ja hiiret sekä automaattien näytöt päivittäin
- asiakkaiden käytössä on käsidesiä
- huolehdithan turvaväleistä myös omatoimiaikana
- älä tule kirjastoon, mikäli sinulla on hengitystieoireita

Kuopiossa on kuusi omatoimikirjastoa: Jynkän, Nilsiän, Karttulan, Puijonlaakson, Kaavin ja Tuusniemen kirjastot.

Omatoimikirjastossa asiakkaat voivat käydä myös silloin, kun henkilökunta ei ole paikalla. Omatoimiaikana voi lainata ja palauttaa aineistoa automaateilla, noutaa varauksia, käyttää asiakastietokoneita ja lukea lehtiä. Asiakkaat voivat myös uusia lainansa sekä tarkistaa varausten noutopaikat ja varausnumeron automaatilla. Tulostaminen ja kopiointi on mahdollista vain henkilökunnan ollessa paikalla.

Omatoimiaikana kulkukorttina toimii Kuopion kaupunginkirjaston kirjastokortti. Lisäksi tarvitaan tunnusluku (PIN), joka on sama kuin verkkokirjaston tunnusluku.

Sisään mennessä kirjastokortti käytetään oven vieressä olevassa lukijassa ja näppäillään PIN-koodi. Omatoimiajan alkaessa myös sisällä olevien asiakkaiden täytyy käydä kirjautumassa omatoimikirjastoon.

Omatoimiajan päätyttyä kirjaston hälytysjärjestelmä aktivoituu, joten tilasta on poistuttava välittömästi. Jos asiakas aiheuttaa hälytyksen, on hän velvollinen korvaamaan siitä koituvat kustannukset.

Asiakkaan tulee huolehtia, että ulkopuolisia ei pääse kirjastoon sisään tultaessa tai poistuttaessa. Asiakkaan mahdollinen lainauskielto ei estä omatoimikirjaston käyttöä. Kirjaston henkilökunta voi väliaikaisesti estää kirjautumisen omatoimiaikana häiritsevän käyttäytymisen vuoksi.

Käyttäjät sitoutuvat noudattamaan Kuopion kaupunginkirjaston käyttösääntöjä ja huomioimaan kirjaston muut asiakkaat. Kirjastossa on tallentava kameravalvonta.

Vanhempien tulee tutustua lasten kanssa kirjaston tiloihin ja turvallisuuteen ennen kuin lapset käyttävät tiloja omatoimisesti. Yleiset turvallisuusohjeet ovat nähtävissä kirjastoissa.

Omatoimikirjastossa asiakkaiden käytössä on
- langaton verkko.
- internet-päätteitä
- lainaus- ja palautusautomaatit.