Kuopion kaupunginkirjaston toimipisteet ovat avoinna tietyin rajoituksin. Omatoimiaukioloajat eivät ole turvallisuussyistä toistaiseksi käytössä, kirjastoautot kesätauolla.

Tervetuloa omatoimikirjastoon

Kuopiossa on kolme omatoimikirjastoa: Jynkän, Nilsiän ja Karttulan omatoimikirjastot.

Omatoimikirjastossa asiakkaat voivat käydä myös silloin, kun henkilökunta ei ole paikalla. Omatoimiaikana voi lainata ja palauttaa aineistoa automaateilla, noutaa varauksia, käyttää asiakastietokoneita, lukea lehtiä tai vaikkapa opiskella kirjaston tiloissa. Asiakkaat voivat myös uusia lainansa sekä tarkistaa varausten noutopaikat ja varausnumeron automaatilla. Tulostaminen ja kopiointi on mahdollista vain henkilökunnan ollessa paikalla.

Kirjasto on asiakkaiden käytössä ma–to klo 7–21 ja pe–su 7–18. Aattoina ja juhlapyhinä klo 7-18. Omatoimiaikana kulkukorttina toimii Kuopion kaupunginkirjaston kirjastokortti. Lisäksi tarvitaan tunnusluku (PIN), joka on sama kuin verkkokirjaston tunnusluku.

Sisään mennessä kirjastokortti käytetään oven vieressä olevassa lukijassa ja näppäillään tunnusluku. Omatoimiajan alkaessa myös sisällä olevien asiakkaiden täytyy käydä kirjautumassa omatoimikirjastoon.

Omatoimiajan päätyttyä kirjaston hälytysjärjestelmä aktivoituu, joten tilasta on poistuttava välittömästi. Jos asiakas aiheuttaa hälytyksen, on hän velvollinen korvaamaan siitä koituvat kustannukset.

Asiakkaan tulee huolehtia, että ulkopuolisia ei pääse kirjastoon sisään tultaessa tai poistuttaessa. Asiakkaan mahdollinen lainauskielto ei estä omatoimikirjaston käyttöä. Kirjaston henkilökunta voi väliaikaisesti estää kirjautumisen omatoimiaikana häiritsevän käyttäytymisen vuoksi.

Käyttäjät sitoutuvat noudattamaan Kuopion kaupunginkirjaston käyttösääntöjä ja huomioimaan kirjaston muut asiakkaat. Kirjastossa on tallentava kameravalvonta.

Vanhempien tulee tutustua lasten kanssa kirjaston tiloihin ja turvallisuuteen ennen kuin lapset käyttävät tiloja omatoimisesti. Yleiset turvallisuusohjeet ovat nähtävissä kirjastoissa.

Omatoimikirjastossa
- Asiakkailla on käytössä langaton verkko.
- Internet-päätteitä
- Lainaus- ja palautusautomaatit