Kirjasto maahanmuuttajalle

Kirjasto on avoinna kaikille ja kirjaston käyttö on maksutonta

Kirjastossa voit lukea, opiskella ja lainata kirjoja ja muuta aineistoa, kuunnella musiikkia, viettää aikaa ja tavata ystäviäsi sekä osallistua monenlaisiin tapahtumiin. Voit käyttää kirjastossa ilmaiseksi tietokoneita ja internetiä. Yleisesittelyn Suomen kirjastoista useilla eri kielillä löydät Monikielisen kirjaston -sivuilta.

Lainaaminen

Lainaamiseen tarvitset kirjastokortin. Sen saat, kun esität kirjaston työntekijälle henkilöllisyystodistuksen tai passin. Kirjastokortti on henkilökohtainen. Olet vastuussa kirjoista, lehdistä, musiikista ja elokuvista, jotka kortilla on lainattu. Ilmoita heti kirjastoon, jos korttisi katoaa tai yhteystietosi muuttuvat.

Kirjoja ja muuta aineistoa monilla eri kielillä aikuisille ja lapsille

Kirjaston omissa pysyvissä kokoelmissa on kirjoja seuravilla kielillä: englanti, espanja, islanti, italia, ranska, ruotsi, saksa, venäjä ja viro. Kirjasto myös tilaa harvinaisempien kielten siirtokokoelmia Helsingin Monikielisestä kirjastosta. Tällä hetkellä pääkirjaston vaihtuvassa siirtokokoelmassa on kirjoja seuraavilla kielillä: arabia, dari, burma, japani, kiina, nepali, persia/farsi, puola, somali, thai, turkki, ukraina, unkari ja urdu.
Pyörön kirjastosta kirjoja löytyy seuraavilla kielillä: arabia, espanja, italia, ranska, saksa, venäjä, englanti ja ruotsi. Siirtokokoelmassa on myös albanian-, arabian-, burman- ja hollanninkielisiä kirjoa.
Lisäksi venäjänkieliset ja Venäjän kielestä ja kulttuurista kiinnostuneet voivat lainata Venäjänkielisen kirjaston aineistoa Kuopion kaupunginkirjaston kautta. Kysy lisää omasta kirjastostasi. Elämyksiä pyritään tarjoamaan omalla äidinkielellä myös kirjaston musiikki- ja elokuva-aineiston avulla.

Vieraskieliset

Aineistoa suomen kielen opiskeluun

Kirjastosta voit myös lainata suomen kielen oppikirjoja, sanakirjoja ja kielikursseja. Myös selkokirjat, äänikirjat, helppolukuiset kirjat lapsille ja nuorille sekä suomenkieliset dvd-elokuvat, joissa on suomenkielinen tekstitys sopivat mainiosti suomen kielen opiskeluun.

Kirjastonkäytön opetus

Kirjasto tarjoaa maahanmuuttajaryhmille ja turvanpaikanhakijoille kirjastonkäytön opetusta. Ryhmäkäynnin aikana tutustutaan kirjaston aineistoon ja esitellään palveluja. Varaa ryhmäkäynnit pääkirjaston aikuistenosastolle tietopalvelusta puh. 044 7182319 tai ota yhteyttä omaan lähikirjastoosi.

Tervetuloa tutustumaan kirjastoon!