Suomi terrorin tukikohtana : kuinka Lenin tovereineen tuhosi Venäjän suomalaisten suosiollisella avustuksella - Vettenniemi, Erkki (Kirjokansi, ISSN 2323-7392, 2019)
Missä lymysivät maailman jahdatuimmat terroristit 1900-luvun alkuvuosina? Suomen suuriruhtinaanmaassa, etenkin sen jälkeen, kun olot Venäjällä kävivät heille liian kuumiksi. Entä mistä haki kommunistijohtaja Lenin vauhtia Venäjälle annettuun lopulliseen iskuun? Suomen suunnalta, missä hän syksyllä 1917 piileskeli täkäläisten tovereiden nurkissa. Tsarismia vastaan pyristelleet ja väkivaltaisiin ratkaisuihin viehättyneet suomalaiset - sekä sosialistit että porvarit - tulivat terroriryhmiä tukiessaan edistäneeksi todellisen hirmuvallan syntyä, minkä jäljet näkyvät yhä tämän päivän Venäjällä.
Keywords: Lenin, V. I; poliittinen historia; poliittinen toiminta; aktivistit; aktivismi; terrorismi; ääriliikkeet; vasemmistoliikkeet; oikeistoliikkeet; sortovuodet; vallankumoukset; lokakuun vallankumous; historia; Suomi; Venäjä