Haku

Kouluyhteistyö

Kuopion kaupunginkirjasto tukee perusopetuksen opetustehtävää Kuopion kaupunginkirjaston ja Kuopion kaupungin perusopetuksen yhteistyösuunnitelman mukaisesti.

Ekaluokkalaisten Kirjastopolku on osa Kulttuurikasvatussuunnitelmaan sisältyvää Kulttuuripolkua.
Pääkirjastolla oppilaat tutustuvat kirjastoon toiminnallisesti pääkirjastossa kirjaleikin tai kirjastosuunnistuksen avulla. Opetustuokiossa tutustutaan kirjaston käyttöön ja sääntöihin sekä opastetaan, mistä löytyy ekaluokkalaiselle sopivaa luettavaa.

Lähikirjastojen opetustuokioon sisältyy lorutuokio tms.

Kirjavinkkaus
Koululuokille voi kysyä kirjavinkkausta lähimmästä kirjastosta.

Muu perusopetukselle annettava tuki
Kirjastoaineistoa voi varata kirjapaketteina noudettavaksi kirjastosta tai kirjastoautolta, mutta henkilöstö- ja aineistoresurssit voivat rajoittaa pakettien toimitusta. Kysy paketeista lisää kirjastostasi.


Lentoon -lukudiplomi

Mediakasvatus
Opetustunnit räätälöidään oppilasryhmän tarpeiden mukaisiksi. Mediakasvatustuokiota oppilaille ja/tai heidän vanhemmilleen voi kysellä pääkirjaston lastenosastolta, puh. 044 718 2321.

Toisen asteen oppilaitokset

Kuopion kaupunginkirjasto tarjoaa toisen asteen opiskelijaryhmille opetustunteja, joiden sisältö räätälöidään tarpeen mukaan. Sisältö voi painottua esimerkiksi kirjastopalvelujen esittelyyn ja tiedonhakuun, kirjavinkkaukseen tai mediakasvatukselliseen pakopeliin. Opetustunteja voi tiedustella pääkirjaston aikuistenosastolta aikuistenosasto.kirjasto@kuopio.fi.
Oppilaitokset voivat hyödyntää vuosittain vaihtuvaa Lue kirja kuukaudessa! -aikuisten lukuhaastetta. Lisäksi kokoamme pyydettäessä kirjapaketteja noudettavaksi kirjastosta.